Project Description

Oxfordshire Farmhouse

We were appointed to undertake the architecture and interior design for the remodelling of this seven bedroom house to improve circulation and optimise panoramic views. Crucially, we relocated the kitchen to the front of the house and created a wraparound stone and glass extension, with triple-aspect connection to the grounds, to house dining and sitting areas, study and garden room. Other living areas now flow effortlessly from the central hall which features large art and sculpture and an impressive limed staircase climbing to the first and second floors.

The design fuses contemporary industrial materials with the stone vernacular of the house, combined with texture and a neutral palette. The dark polished concrete kitchen floor leads to pale oak floorboards in the hall and back to the original flagstones in the rest of the house. We designed a bespoke kitchen, with details including curved kitchen cabinetry using flexible concrete, Corian and sawn-edge oak, a deep-buttoned leather banquette providing café-like seating and a fireplace clad in acid-etched steel.

Entrance hall
Sculptural details
Bespoke kitchen design
Bespoke banquette and joinery design
Dining area with a view
Relaxed sitting area with corten steel clad fireplace
Texture & dark detailing in guest and family cloakrooms
Bedroom details
Children’s bedrooms