Project Description

Grade II Cotswold Barn I

The brief for this 19th century barn was to transform the barn, an ancillary barn and the five acres of grounds into a home for entertaining.

Double height oak entrance doors lead directly into a striking vaulted living space with an impressive oak staircase. This central space has become the barn’s main focal point with several distinct spaces created within it using both the structural elements of the barn and thoughtful positioning of furniture. Original features of the barn have been restored and accentuated to acknowledge the building’s origins.

An ancillary barn has been converted into impressive guest accommodation with an open-plan living space, four bedrooms and two bathrooms.

The grounds have been designed to provide a formal courtyard at the front of the property and a large terraced area on the south-facing elevation offering space for dining under an arbour with spectacular views, an outdoor kitchen and bar and a relaxed seating area. The gardens also have a tennis court and cricket net.

The internal and external space of the barn has been revolutionised into a wonderful home which is now perfect for entertaining large groups of family and friends.

Sitting room details
Master suite with bespoke joinery in dressing room and ensuite
Guest accommodation in an ancillary barn